Posted by: Brian Palmund | februar 27, 2011

Socialistisk Folkeparti har brug for særlig støtte

Svarindlæg fra Gruppeformand Leif Pedersen for Socialistisk Folkeparti i Albertslund, bragt på albertslundposten.dk

SF mener ikke, at der med omfordelingen af 2 millioner om året fra Herstedøster skole, Herstedvester skole, Egelundskolen og det 10 element over til den nye skole betyder, at der tages penge fra de socialt udsatte børn. Pengene er jo de samme. Ja tak, sig det til eleverne på de fire skoler, der skal betale.
Hvorfor kan SF ikke bare tilstå, at man vil sende regningen for den ekstraordinære indsats på den nye skole til udsatte elever på de andre skoler, og at SF ikke mener, at der kan være bedre steder inden for kommunens budget på kr. 1,8 milliarder at finde pengene? Det er da fair nok at prioritere således.
Venstre synes, at miljøcertificering, grønne regnskaber, medlemskab af green cities, energirenoveringer med uendelig tilbagebetalingstid, forskønnelse af beton og en lang række andre aktiviteter kan være meget fine, vi prioriterer det bare ikke øverst på listen.
Global opvarmning er ikke en lokal udfordring, men det er de børn i Albertslund, der har brug for særlig støtte. Hvis vi skal flytte noget i Albertslund på den lange bane, så er det undervisning og sociale udfordringer, der skal fokuseres på. Der er brug for særlig støtte, tidligt, hvis kurven skal knækkes.
At Venstre ikke tør tage ansvar for et besparelsesbudget er lidt humoristisk, da vores budgetforslag er mere vidtgående, end det SF indgår i. Vi har, og vil fortsat, tage et medansvar for de nødvendige besparelser, uanset at vi ikke har bundet os i forlig med SF og S. Vi vil bare ikke skrive under på SF’s politik for at flytte et par kommaer, sådan forhandler vi ikke.
SF har ret så langt, at vi er glade for, at vi ikke er med i budgetforliget. Budgetforligspartierne har yderst begrænset økonomisk indsigt, hvilket forliget også bærer præg af. Inden budgettet var besluttet, stod det klart, at det ikke engang med lodder og trisser kunne holde os kørende i 10 måneder. Kort tid efter blev der fiflet med kommunens lån, så vi er massivt gældsat frem til 2027. Kæmpe summer skal nu flyttes – hvert år – fra velfærd til renter i banken.
Jeg kan ikke lade være med at tænke på billedet af barnet i skolen, der snyder med opgaverne og stjæler de små elevers madpakker, hvorefter ungen står med hænderne for ørene og råber, når ugerningerne bliver opdaget. Der er vist også brug for særlig støtte her.
Advertisement

Kommentarer

  1. Rigtigt godt brølt Brian, men er der egentligt noget nyt i at sf vil låne til velfærd ??

    • Nej, det er der ikke noget nyt i, men hvis man er bekymret for hvordan en S-SF regering kan forgælde landet, så
      kan man se til Albertslund i lille skala.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: