Posted by: Brian Palmund | januar 28, 2011

Social ansvarlig prioritering i Albertslunds skoler

På kommunalbestyrelsesmødet i Albertslund den 19.01.2011, blev der i i forbindelse med skolesammenlægningen bevillget 2 millioner om året i fem år til den nye skole. Denne EKSTRA indsats skulle så finansieres, ved at tage pengene fra en pulje der fordeles skolerne efter objektive sociale kriterier.
Finansieringen vi medføre at byens øvrige skoler må gennemføre store besparelser i indsatsen for de mest udsatte elever. Venstre og Konservative fremførte dette problem i Børne og undervisningsudvalget og stillede til det efterfølgende kommunalbestyrelsesmøde et ændringsforslag om at finde pengene, et sted der ikke ramte de svagest stillede elever. Forslaget blev stemt ned af Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti.

Oppositionen med Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Løsgænger Henrik Soloy og Enhedslisten søgte dialog omkring finansieringen, men blev afvist og i stedet afkrævet konkrete finansieringsforslag.

Dialogen er aflyst, men sagen fortsætter og Venstre har i lighed med de øvrige partier nu stillet hvert sit konkrete forslag til finansiering. Prioritering kan være vanskelig, men når indsatsen for socialt udsatte børn holdes op mod f.eks. Biblioteket, Musikskolen og Musikteateret, så er det ikke så svært. De yder hvert for sig et godt stykke arbejde, men er alle væsentligt mere kostbare end tilsvarende tilbud alle andre steder.

Brian Palmund
Gruppeformand for Venstre i Albertslund

Forslaget sendt fra Venstre til Borgmesteren den 28.01.2011:
——–
I forbindelse med skolesammenlægningen af Hyldeagerskolen og Vridsløselille skole, blev der bevilget 10 millioner, over 5 år, til en ekstra indsats, der kan give den nye skole en god start og et løft. Venstre tilslutter sig denne ambition og bevilling, men finder finansieringen af denne – ekstra – indsats problematisk, idet ressourcerne tage fra de øvrige skolers indsats for elever med særlige sociale udfordringer og at denne nedskæring kan medføre store utilsigtede konsekvenser for flertallet af disse udsatte børn i Albertslund.

Nedskæringen er i perioden fordelt som følgende:
HV -4.205.000 (ca. 8,5 årsværk)
HØ -2.955.000 (ca. 6 årsværk)
EG -1.715.000 (ca. 3,5 årsværk)
Det 10 element -1.125.000 (ca. 2,25 årsværk)

På denne baggrund indstiller Venstres gruppe til kommunalbestyrelsen:
• At der bevilges 2 millioner årlig til puljen for socialt udsatte børn i Albertslund.
• At der bevilges et mindrebeløb på 1 million årligt på bibliotekesområdet.
• At der bevilges et mindrebeløb på 1 million årligt, fordelt på musikskolen og musikteateret

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: