Posted by: Brian Palmund | august 26, 2010

Venstre mod lukning af Egelundskolen

Artikel bragt på AlbertslundPosten.dk og i den trykte avis

Børneområdet skal ikke spare så meget, som der er lagt op til, siger Brian Palmund (V)

Venstres kommunalbestyrelsesmedlem Brian Palmund er imod en lukning af Egelundskolen. Der skal prioriteres og spares med fokus på faglighed.
”Det er en meget vanskelig opgave. Jeg har studeret oplægget til skolestrukturen meget grundigt for at finde den bedst mulige løsning. Med en sammenlægning af Hyldeagerskolen og Vridsløselille skole kan jeg se potentiale for et bedre skoletilbud. Det kan jeg ikke se for Egelundskolen.” udtaler Brian Palmund og fortsætter:
”Hyldeagerskolen og Vridsløselille skole har flere udfordringer end de øvrige skoler og vi kan se, at ressourcebehovet er større. Vi kan se, at mange af udfordringerne er de samme, og derfor kan det godt give mening at samle kræfterne. Derfor er jeg ikke afvisende over for den løsning.”
Venstre mener ikke at der er rationale bag en flytning af Egelundskolen til Herstedvester.

Lige på vippen
”Egelundskolen ligger på vippen med 440 elever, når anbefalingen siger mindst 500. Men når fagligheden er i orden og skolen har stor søgning, så er det svært at retfærdiggøre en sammenlægning og alle konsekvenser der følger med. Herstedvester har også lige været den store tur igennem.” siger Brian Palmund og fortsætter:
”Det er nødvendigt at gennemføre besparelser. Men jeg mener ikke at børneområdet skal spare så meget, som der er lagt op til. Vi har særlige udfordringer og skoleområdet spiller en helt central rolle i løsningen. Hvis vi vil forbedre ungernes faglighed og muligheder i voksenlivet, må vi fortsat prioriterer skoleområdet højt.” udtaler Brian Palmund og afslutter:
”Jeg frygter, at debatten kommer til at handle om syd vs. nord eller hvor de tosprogede går i skole”.
“Det bliver nemt »dem og os«. Vi er nødt til at fokusere på kvaliteten af det undervisningstilbud, vores børn får. Vi skal se på, om de enkelte skoler kan leverer det, som deres elever har brug for.”


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: