Posted by: Brian Palmund | juli 12, 2010

Venstre bygger kunstgræsbane

Brian Palmund foran det banner, som i lørdags gjorde opmærksom på problemet i, at Albertslund ikke får en kunstgræsbane lige nu.

Artikel bragt på AlbertslundPosten.dk og i den trykte avis.

Med en event i Albertslund Centrum i lørdags satte Venstre fokus på den manglende prioritering af idræt i byen

”Her opføres Albertslunds første kunstgræsbane til glæde og gavn for de 1.000 børn og unge i fodboldklubberne” stod der på et kæmpe banner midt i det udgravede Albertslund Centrum. Det fik mange borgere til at spærre øjnene op. Venstres kommunalbestyrelsesmedlem Brian Palmund var omdrejningspunkt i et event, der skulle sætte fokus på behovet for idrætsfaciliteter i Albertslund.

”Ja, det er jo ikke lige en kunstgræsbane, man tænker på, når man ser gravemaskiner her midt i Centrum. Problemet er da også, at man, her i sommervarmen, nemt glemmer, at ungerne ikke kan spille fodbold om vinteren. Der er mange unge, der gerne vil dyrke sporten og dygtiggøre sig hele året.” siger Brian Palmund og fortsætter:
”Jeg synes, det er ærgerligt, at vi ikke kan tilbyde dem muligheden. Man siger, at man gerne vil prioritere sundhed og man vil bruge idræt til at styrke de unges sociale netværk. Men der er ingen handling bag ordene. Når nu fodbold er den sport, der trækker flest medlemmer, så giver det god mening at sikre dem ordentlige forhold.” udtaler Brian Palmund og indrømmer:
”Der var en forældre, der forklarede mig, at det med de 1.000 unge ikke holder. Foldboldklubberne har op mod 1.700 medlemmer. Men det gør jo ikke sagen bedre.”

Ifølge Brian Palmund er en kunstgræsbane slet ikke så dyr at anlægge, hvis det sker på stadion, hvor der i dag er grusbaner.
”Jeg har set et tilbud på 2,5 million for en kunstgræsbane på stadion. Hvis der anlægges to på én gang, kan stykprisen blive endnu lavere. Når lånet på renoveringen i Centrum er betalt tilbage om 25 år, så har renterne kostet det samme som to kunstgræsbaner. Så renterne alene kunne betale for kunstgræsbanerne på stadion.” siger Brian Palmund.
”Jeg sætter stor pris på den støtte og de skulderklap jeg fik for at sætte fokus på behovet for mere idræt. Det var ikke kun engagerede forældre, der kom forbi. Også trænere og formænd fra idrætsforeningerne satte pris på engagementet, og der var sågar et par aktive socialdemokrater, der udtrykte støtte til fordel for mere idræt,” siger Brian Palmund.
”Besparelser fylder meget i debatten lige nu, og det bliver vanskeligt at finde den rigtige balance i budgettet. Men vi må ikke glemme, at der kommer en tid efter besparelserne, hvor vi skal se fremad. Der skal investeres i fremtiden, og jeg vil gerne have skovlen under de sociale problemer, give borgerne mere motivation og virkelyst i forpligtende fællesskaber og der ser jeg, at idræt og foreningsliv har en nøglerolle.”


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: