Posted by: Brian Palmund | maj 27, 2010

Økonomisk sund fornuft

også bragt på albertslundposten.dk som svar på indlæg af Dogan Polat (S)

Folketingsvalget nærmer sig og et parti ærgrer sig gevaldigt over ikke at kunne indføre det, de rent faktisk lever af, nemlig et massivt overforbrug finansieret af dyre lån.

Når Socialdemokraternes Dogan Polat påstår at regeringen ikke har gjort krisen mindre og at der er givet ufinansierede skattelettelser til de rige, så er det ikke bare helt forkert, det er også en undervurdering af vælgernes intelligens.

Regeringen har brugt de gode år på at afdrage voldsomt på statens gæld. Det betyder at vi ikke skal tynges af enorme rentebyrder, som tilfældet er i mange europæiske lande.

Hvis Regeringen havde lyttet til Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti i de gode år, og brændt overskuddet af på fest og farver. Så havde situationen være lang mere dyster i dag. En kæmpe gæld og langt større spænd mellem indtægter og udgifter. Spareudfordringen havde være mange gange større. Hver eneste krone, der betales i renter, skal tages direkte fra velfærden og afleveres til bankdirektøren.

Dogan mener ikke Regeringen har gjort noget for at mindske krisen. Det passer bare ikke. Regeringen har foretaget en lang række initiativer, på en lang række områder. Timet og doseret, så det vil få den bedste effekt på både kort og lang sigt. Regeringen har på en ansvarlig måde sikret 25.000 arbejdspladser og ledighedskurven er knækket.

Dogan udtaler, at Regeringen har givet ufinansierede skattelettelser til de rige. Igen gøres der regning uden vært. Skatteomlægningen er faktisk overfinansieret på sigt. At resultatet skulle blive til en underfinansiering, kan kun ske ved, at borgerne spare voldsomt på energien og dermed de grønne afgifter, at det modsvare skattelettelsen på arbejde. Hvis det sker, så kan vi nok leve med det. At lettelserne skulle være til de rige, er noget værre vås. Skattefordelingen er helt den samme. De 10% der tjener mest, vil stadigt betale ca. 11 gange mere i skat, end dem der tjener mindst. Lettelsen i topskatten er desuden udsat i 3 år.

Som modspil, skulle en times mere arbejde om ugen kunne løse alle problemer. Hvis dette skulle ske i Albertslund, ville arbejdstimerne og lønningerne vokse med ca. 65 årsværk, der så skulle spares væk. Det kan så lægges oven i de besparelser, vi sidder med, p.g.a. kostbare miljø- og kulturtiltag, tilmed for lånte penge. Halleluja.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: