Posted by: Brian Palmund | marts 18, 2010

Der er behov for din hjælp

Kære medborger,
Jeg retter en henvendelse til dig, på vegne af nogle børn i vores by, der har et helt særligt behov for hjælp.

Vi har desværre en del børn, der har det rigtigt vanskeligt, i sit hjem og i sit liv. Små børn der ofte må være vidne til druk, konflikter og vold. Børn der oplever svigt og ikke får den omsorg, som alle børn har brug for.

Hvad værre er, at disse børn som reglen ikke forstår, hvad der sker. Mange føler skyld eller ligefrem prøver at tage ansvar for mor eller far, når det går rigtigt dårligt.

Når der trædes til i kommunalt regi, så er vores medarbejdere gode til at tage hånd om både børn og forældre. Der gøres en stor indsats for at skride tidligt og rigtigt ind. Men der er brug for flere aflastningsfamilier, der kan træde til, når det brænder på, og plejefamilier der er parate til tage imod børnene, når det nødvendigvis skal være mere permanent.

Kommunen må ofte bruge døgninstitutioner, når disse børn skal anbringes. Døgninstitutionerne har dygtigt personale, der forstår børnene og ved hvad børnene har brug for, men i mine øjne bør døgninstitutionerne kun anvendes midlertidigt. De kan ikke udfylde et barns behov for et permanent tillidsfuldt forhold til voksne og kan ikke skabe rammerne for en normal og tryg opvækst.

Jeg vil gerne bede dig om, at tage en stund og overveje med dig selv, om ikke du har plads i dit hjem og dit hjerte til at gøre en uvurderlig forskel for disse børn. Jeg ved det ikke er en beskeden ting at bede om. Jeg ved at det er en stor opgave og et stort ansvar. Men hvis ikke velfungerende voksne er parate til at løfte dette ansvar, så vil nogle af disse børn sidde tilbage med store ubærlige byrder.

Hvis ikke du er afvisende for min bøn, så vil jeg opfordre dig til at kontakte Døgnplejegruppen i Familieafsnittet på kommunens fælles tlf. 43 686868, hvor du kan få mere af vide om hvad det indebærer at være aflastnings- eller plejefamilie.

Udsæt ikke overvejelsen til i morgen. Gør den gerne med din samlever.
Brian Palmund
Forhenværende anbragt


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: