Posted by: Brian Palmund | januar 26, 2010

Nedlæg integrationsrådet

læserbrev bragt på albertslundposten.dk

Integrationsrådet har ikke formået at bidrage til en øget integration eller fremlægge konkret viden, der kan anvendes politisk til reelt at forbedre integrationen i Albertslund.

Hvis ikke den kommende formand for rådet har ambitioner om at fremlægge konkrete operationelle forslag, der kan fremme den nødvendige integration af nydanskere ind i vores fællesskab, så kan rådet lige så vel nedlægges.

Der bliver snakket om kultur, men er ikke for alvor gået ned i materien for at finde de enkeltdele i kulturen, der forhindrer disse medborgere i at indtage en ligestillet plads i det danske samfund. Jeg fornemmer en berøringsangst og et misforstået hensyn, når man mener at disse indvandrere kan beholde alle dele af deres kultur. Når f.eks. dansk sprog er en nødvendig forudsætning for at få et job og give børnene en fornuftig skolegang, så nytter det ikke noget at anbefale andet end dansk som modersmål. Bevares, familierne skal da snakke med deres børn, men de skal også vide, at hvis ikke de og deres børn hurtigt lærer dansk, så vil de få unødigt vanskeligt ved at begå sig.

Tage Dræbye mener, at bl.a. Venstre er hård i retorikken for at tækkes vælgere. Det må Tage Dræbye have misforstået. Når vi mener at dansk som fremmedsprog ikke er godt nok for børnene, kan det måske virke hårdt. Men nogen skal forklare hvilke forudsætninger, der skal på plads for at indgå i samfundet på lige fod med alle andre.

Det er min opfattelse, at den danske befolkning er rummelig, åben og modtagelig for nyt. Der er dog enkelte danske grundværdier som ligestilling og ytringsfrihed, der skal respekteres, for at integrationen kan lykkedes. De kan ikke gradbøjes og på disse grundværdier er det ikke det danske samfund, der skal give sig.

Jeg håber, at det kommende integrationsråd vil levere konkrete analyser og forslag, der både rammer essensen af problemstillingerne og er politisk anvendelige. Hvis ikke integrationsrådet reelt bidrager til at fremme integationen, kan vi lige så godt spare den endeløse række af møder, der ikke fører nogen vegne hen.

Med venlig hilsen
Brian Palmund, Byrådsmedlem for Venstre i Albertslund


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: