Posted by: Brian Palmund | april 2, 2008

Strategi uden ambitioner

Læserbrev bragt i Albertslundposten den 2. april 2008

Nu har jeg brugt et godt stykke tid til at nærlæse oplægget til Albertslundstrategien, og jeg må indrømme at jeg er lidt skuffet.

Det er ikke så meget de ord, der er nedfældet, for dem kan ingen have noget imod. Et billede af Albertslund malet med den brede pensel og med et drys sukker på.

Nu skal skoven være en smule grønnere, musikken spille lidt bedre og børnene køre lidt mere på cykel. I det hele taget bare lidt mere af det samme. Men det er jo også svært med ambitioner, når man allerede ligger helt fremme med miljøet og kulturen.

Men er der da slet ingen reelle problemer, der gør sig fortjent til strategisk fokus? Joh, det går ikke så godt med sundheden og vi vil da gerne op på landsgennemsnit!

Der er stadig borgere i Albertslund, der står uden for arbejdsmarkedet. Var det ikke på sin plads at udnytte de gode konjunkturer til at få de sidste med? Et ensidigt fokus på at ville tiltrække miljøorienterede virksomheder vil ikke tiltrække arbejdspladser til denne borgergruppe, da den type virksomheder typisk kræver højt uddannede medarbejdere.

Det står skidt til med sundheden. Jamen så skal vi da bare spise endnu mere økologisk mad og have lidt fokus på livsstilssygdomme for udvalgte borgere og så cykle lidt mere! Skal Albertslund ikke have en holdning til sygehusplanerne fra Region Hovedstaden? Albertslund ligger i udkanten af regionen, bliver vi sikret et tilstrækkeligt fokus fra Regionens side? Skal vi være tilfredse med, at Regionen vil lappe på de gamle sygehuse eller skal vi kræve, at der er moderne faciliteter med det nyeste udstyr?

Albertslund har en stor andel af nydanskere og det er da dejligt, at de vælger at placere deres hjem i vores by, men det er altså et problem, at deres børn ikke er parate til at tage imod undervisningen, når de starter i skolen. Skal vi nøjes med at tilbyde noget ekstra lektiehjælp? Eller skal vi lægge os helt frem i skoene og sikre, at børnene OG deres forældre kan basisdansk, når børnene starter i skole? Det må være ufedt at skulle have en tolk med i skole.

Der er masser af opgaver at tage fat på og rigeligt med muligheder for at være ambitiøse. Skulle vi måske slække lidt på den ensidige fokus på fede koncerter og verdenens klimaproblemer og i stedet, igen, blive kendte for at tage fat om problemerne og skabe solide resultater?

Med venlig hilsen

Brian Palmund
Bestyrelsesmedlem i Albertslund Venstre
Skriverhusene 11


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: