Posted by: Brian Palmund | september 16, 2007

For eller imod skolesammenlægninger

Læserbrev sendt til Albertslund Posten søndag den 9 september 2007 (ej udgivet af AP) 

Som forældre på Teglmoseskolen har jeg også fået et nyhedsbrev med opfordring til at blande sig i debatten. Personligt har jeg ikke noget imod at der sendes beskeder hjem i skoletasken, kommunikation er vigtigt og barnet tager ingen skade. Men på trods af en tilsyneladende opfordring til også at argumentere for en sammenlægning, så efterlader det samlede nyhedsbrev dog indtrykket af en advarsel imod dette. Hvis man skulle være så kæk ikke at være direkte imod en skolesammenlægning og ligefrem ytre sig om dette, ja så skal man åbenbart også påtage sig ansvaret for ”eksperimentet” og stille til røvfuld i en fremtidig skolebestyrelse.

Men nu bor vi i Albertslund, hvor man er kendt for rigtigt mange eksperimenter og meget lidt ansvarlighed, så skulle vi måske lade skoleledelsen gøre sit arbejde, hvad enten det går den ene eller den anden vej.

Personligt kan jeg ikke se de store problemer ved en skolesammenlægning. Om der ligger en eller to skoler på det samme areal, med det samme antal børn kan ikke gøre den store forskel for børnene. Til gengæld vil en større lærestab kunne give noget mere fleksibilitet og styrke fagligheden, ligesom økonomien typisk også bliver bedre. Hvis man samtidigt står med risikoen for at ende med en ensporet skole, så mener jeg at det giver god mening at gennemføre en skolesammenlægning.

I givet fald vil der selvfølgeligt være en omstillingsproces som både tager tid og kræver en stor indsats fra både ledelse og medarbejdere og så må man samlet stille nogle krav til at der bliver tilført de nødvendige ressourcer for at gennemføre opgaven. Dette er der, så vidt jeg ved, også givet et løfte om.

Med venlig hilsen
Brian Palmund, forældre på Teglmoseskolen
Bestyrelsesmedlem i Albertslund Venstre


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: